Dikt 2012

Kaisa Aglen med diktbok.
Men her knipsa som bistandsarbeidar.
Foto: Norges Kristne Råd

Ingunn Økland i Aftenposten er tidleg ute med omtale av sju dikt-debutantar denne hausten, debutantar som ho finn noko sams i, ei katastrofestemning i: Verda utan oss. Og dette med dei sju nye er da Kaisa Aglen, Marianne Clementine, Anja Høvik Strømsted, Joanna Rzadkowska, og det er Rebecca Dinerstein, Leif Høghaug og Morten Langeland.

Verda går vidare utan oss, er inntrykket Ingunn Økland sit igjen med etter dei sju debutane; ein overvegande katastrofelitteratur, forklårer Økland, ein litteratur påverka av gammal apokalypse og moderne science fiction.

I ei diktsamling kan ein leggje inn ulike syn og oppfatningar. Det vil skifte kva ein legg mest merke til i ei diktsamling. Sjølv har eg omtalt 5 av dei 7 nemnde diktsamlingane, på min måte, og det finst lenke dit i den større oversikta under frå nettstaden gjennom dette siste året:

I februar og mars

I april og mai

I juni og juli

I august

I september

 • Haustutstilling (av dikt):
  • Terje Dragseth: BELLA BLUE (Håndbpok for verdensrommet)
  • Anja Høvik Strømsted med debuten BARTH VADER-ESKALASJONEN
  • Jo Torkjell Fenne: Statueveltere

I oktober 

I november og desember

 • Glad i landet
  • Ole Jakob Nilsen: Mi barndomselv
  • Mona Vetrhus si konsentrerte Uskedalen-skildring: Nokre gutar kjem ikkje heim i kveld
  • Thomas Marco Blatt: 1920 Sørumsand

Ps i januar og februar 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *