Blikk over Einans dikt

Denne nettstaden kan merke auka søk på poeten Ellen Einan. Søka har nok samanheng med at hennar samla dikt er utgjeve i fjor. Den nye utgjevinga vil lettare syne kven poeten er, verkar det som. Ein sterk nordnorsk poet som ennå har mykje å gå på (i høve til det store publikum si interesse)… 

For min del skreiv eg om eit møte med Ellen Einan . Her er eit par dikt til:

HADDE ØRNEN EN TONE?
Gråt hunløven?
Den som visste.
Her sitter jeg i kornengen, meget lett synlig
for alle de ville dyr.


Våre blå duggenger tilsatt ullsauvesen nu.


Besynderlig hvor det sprer seg.


Hagemannen sval for tiden.

Einan-diktet er frå debutsamlinga i 1982. Tonen er slentrande om noko vanskeleg. Bruken av nyordet “hagemannen” har eit klårt barnleg element. Eg vel også å sitere eit av dei kortfatta dikta hennar, dette er tatt frå samlinga i 1999, ein fase som stoppar med dei to sist skrivne samlingane (frå 2004 og 2009):

JEG GLEDER FANGEN MED MIN TRANE
Den er min fugl.
Den eier det jeg før eide.
Letthet, brann, dans.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *